Fortsätt till huvudinnehåll

Helgens resa


Vilken härlig resa vi gjorde under helgen. Strax 100 mil i bil och vi har nästan sett hela Gotland bortsett från det absolut södra Gotland. Vi var så långt nere som Klintehamn så Hoburgsgubben har jag inte sett... ;)
Jag hade ett givande samtal med Alex Schulman på Konsum i Slite, eller jag förde ett i skallen medan han betalade i kassan och gick ut. ;) Drack kaffe med Håkan Nesser på hans uteplats på Furilden och dinnerade med Bergman på Fårö och inte att förglömma politikersnacket med Bodström. ;)

Nä, skämt åsido inget utav det stämmer bortsett från att Alex Schulman handlade på Konsum i Slite. Ja, att jag inte dinnerat med Bergman förstår ni väl själva. ;)

lite larv ute på Furilden

Lergravs-raukarna

att skriva i sand är väl ett måste ;)


mitt torn-bidrag på stenkusten, det blev inte speciellt högt och inte speciellt snyggt ;)

Lärbro kyrka som har ett antal judiska gravar från andra världskriget. I Lärbro fanns det ett krigssjukhus under andra världskriget som tog hand om judar från koncentraionslägren. Dessa ligger även begravda på kyrkogården.

Visby ringmur med ingång från Snäckgärdsporten

 Middag intogs på Bakfickan, Lokförarn åt strömming med kajpsmör och potatismos medan jag åt rökta räkor med aioli. :)


 Lokförarn gillade Munkkällarens reklamskylt, alla över 40+ fri entré och företräde i kön.

Bye bye Visby

Jag har ätit saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde, lammkotletter med sparris, rökta räkor med aioli och rostat bröd. Det har inte gått någon nöd på oss direkt. Jag har tagit en massa bilder men ett par stycken ska jag väl ladda upp ändå. ;)
Det har blivit besök till några kyrkor, det finns ju några på Gotland. Vi har även tagit promenader i diverse naturreservat-områden. Jag har sett helt galet med vitsippor, hela fält som man lätt kunde tro var snötäckta, alpnycklar och andra blommor.Gotland är helt klart en vacker ö!

Kommentarer

 1. Åh, vad härligt det låter.....jag vill åka tillbaka dit och denna gång ska jag köra hojen själv inte sitta bakpå.....=)
  Vilken härlig långhelg ni haft!

  Love U

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig resa. Underbara bilder och ni ser ut att ha det sååå bra.
  Har aldrig varit på Gotlad men hoppas komma dit.
  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar semester!

  SvaraRadera
 4. Haha... :)
  Ang Håkan Nesser, honom känner jag rätt väl. Min pappa är gammal barndomskompis med honom och de umgås fortfarande. När jag var liten och Håkan reste runt och signerade böcker så bodde han ofta i vår källare när han va i Kumla/Örebro. :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…