Fortsätt till huvudinnehåll

Let's do day 4

23 april
Den här morgonen sprang Lokförarn ner och köpte frukost, baguette även idag. :)
Regnet kom den här dagen, de hade hotat om det tidigare men idag kom det. Det behövdes…
Planen var museum men det var för långt bort och för mycket regn så det fick bli ett besök på LaFayette, ytterligare ett shoppingställe (fast något dyrare) än det som vi besökt tidigare.
Hamnade i Gamla stan och dess trånga gränder, jättemysigt!
Hittade ett ställe där jag shoppade 3 toppar, superfina! :)
Same procedure as last day, tillbaka till hotellet för att sussa. :)
Regnet hade slutat när vi vaknade till och det var ju skönt, något svalare i luften och det var vi tacksamma för. :) Hittade en jättegullig fransk restaurang, Maison de la Mari som serverade Bouillabaisse men där man var tvungen att säga till dagen innan så det blev inte det.
Däremot åt jag en salade Nicoise och till varmrätt åt både Lokförarn och jag en grillad fisk-rätt som innehåll musslor, lax, regnbåde (tror jag) och sen två filébitar till. Massor av mat och jag orkade bara äta fisken och skippade potatisen.
Svängen förbi MacNolan’s innan vi tog svängen över Gamla stan tillbaka till hotellet.
Steg: 10 821

Auer choklad och kanderad frukt-butik

Vem vill sätta tänderna i det här?

De där fåniga kaffeslurkarna

Spar utanför hotellet hade ett underbart fruktstånd ute som doftade ljuvligt

Mys på hotellet

en kyrka i Gamla stan som vi gick in i på kvällen,
påskgudstjänst pågick och rökelsen
var så tjock att det gick att "skära sig igenom den"

Kommentarer

  1. Vad fin bloggen blivit!
    Önskar dig en skön första maj!

    Här var det frost i natt men nu är det strålande solsken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…