Fortsätt till huvudinnehåll

I etapper?

För att inte göra "rese-bloggen" så lång bestämmer jag mig för att göra den i etapper. En dag för dag liksom men lite bilder till, vad säger ni om det? :)
Kan även berätta att boken jag började läsa igår, lästes ut och lampan släcktes halv 3 och behöver jag säga att jag var dödstrött när klockan ringde sen igen vid 6?!?

Men här kommer iaf vår resa... :)

19 april
Planet skulle lätta från marken halv 9 men för att slippa rusningstrafik i Sthlm och för att verkligen ha marginal valde vi att åka redan runt 3 på morgonen. Klockan ringde därför kvart över 2 och inte blev det många timmars sömn inte. Frukost på Arlanda, riktigt ”viktvänligt” med en stor kopp kaffelatte och en ”dubbel rostemacka”…
Flygresan gick bra men det är banne mig jobbigare att sitta vid fönstret och se hur marken försvinner än att sitta längre in. Så från och med nu är det Lokförarn som sitter vid fönstret hädan efter. Annars gick det bra och vi hade kanonväder när vi landade, klarblå himmel och solsken och varmt, riktigt varmt.
Vi tog bussen från flygplatsen och lyckades hitta hotellet utan några problem. :) Fick rummet direkt, vi hade nog förväntat oss att vi skulle få vänta men inte, upp och kasta av sig lite kläder och ställa ifrån väskorna och sen ut igen. Kika runt i området vi bodde i och kontaterade att det var ett bra område, affärer, bageri, apotek (som förövrigt finns minst 2 på varje gata i Frankrike) och restauranger precis inpå.
Ner på Promenade de Anglais, ner till hamnen och sen tillbaka ”in” i stan igen, käkade lunch på ett charmigt litet brasserie. Tillbaka till hotellet, sussa en stund innan man duschade och gjorde sig snygg(are) inför kvällen.
Åt mat på Le Quebec som tydligen har haft Johnny Depp ätandes där, när och hur vet jag inte men så var tydligen fallet. Han hade ätit pizza (något som stället är känt för) men det missade vi och åt något som blev av en besvikelse. Vi beställde in kött med Roquefortostsås och pommes (av ren gammal vana tror vi) men det var heller inget märkvärdigt så vi lovade oss själva att kött var bannlyst, är man vid en kuststad som är känd för sina fiskrätter skulle vi inte äta kött!
Fortsätta knalla, ner till ”fiskrestaurang-distriktet” där även en del barer låg och Akathor blev slutdestinationen för vår del innan vi begav oss tillbaka till hotellet.
Steg: 18 649

Hängde man ut genom hotellfönstret kunde man se Medelhavet

En vacker vy

Place Massena, det satt "ljusgubbar" uppe på piedelstalerna som ändrade färg kvällstid

Le Negresco

Kommentarer

  1. Klart att vi vill läsa och se bilder - där finns alltid nya tips och infallsvinklar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…