Måste dela med mig...

 

Här kommer ett till recept som jag bara måste dela med mig av. Gjorde't idag och var supergott! Det ska vara vitt vin i såsen men har man inget funkar 1msk vitvinsvinäger och 1dl vatten. :)
Smaklig spis

Tärnad lax med citron och pasta a la Corren
600 gram Lax 
10 gram Salt och peppar ca 
1 msk Smör 80 % fett 
1 msk Rapsolja 
100 gram Lök, gul röd 
1 msk Smör 80 % fett 
2 msk Vetemjöl 
1 dl Vin, vitt torrt 12 %  (eller 1msk vitvinsvinäger och 1 dl vatten)
2 dl Vatten 
2 dl Matlagningsgrädde 15 % fett 
1 st Buljongtärning 
2 msk Citronskal 
1 krm Cayennepeppar 
400 gram Pasta, kokt med salt 
2 msk Dill 

1. Värm vin, vatten och grädde, eller vatten, vinäger och grädde till såsen. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska. Koka upp och smula i en fiskbuljongtärning. Sjud såsen i 5 minuter.
2. Koka pasta. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron.
3. Skär fisken i stora tärningar som steks i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
4. Sila och smaksätt såsen med citronrasp och ytterst lite cayennepeppar.
5. Lägg upp avrunnen pasta i portionsskålar. Fördela såsen över och toppa med laxbitar, citron, dill och blandade blad.

Kommentarer

  1. Oj, va smarrigt. ska prova det nån dag, vi älskar lax i denna familj.
    Kram ullamaria

    SvaraRadera
  2. Jag åt också lax idag men det var en vanlig ångstekt med gräddfilssås...

    Det ska jag spara och testa!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tiden går fort när man har roligt...

Sommar 2017, del 2

Tummen upp eller tummen ner?