Fortsätt till huvudinnehåll

Längtar...

Idag har det äntligen blivit av, nu är vår Paris-resa bokad och "levererad"... Nu räknar jag ner till i början av mars för det är då det bär av. Det blir en tidig resa, redan här från Linköping sett... planet går 06.40 på morgonen den 10 mars och incheckningen är väl 2 timmar innan eller vad är det? Har inte kollat upp det men det blir nog bra, jag lär vara så hög ändå på själva grejen att resa att jag lär inte vara trött. Vet hur det var när vi åkte till London, då gick planet strax efter 7 så det är ju nästan samma sak... :)
Vi har beställt vår resa via MrJet.se så det är ett paket med både flyg och hotell. Som jag tidigare nämnt är Paris indelat i arrondissement och ju närmare city-kärnan du kommer desto dyrare blir det men det beror dock helt och hållet på vilken sida av kanalen man bor på. Vi har tittat på hotell på "norrsidan" om kanalen och där har det varit dyrt även med 2-stjärniga hotell. Men medan vi satt och bläddrade hittade vi ett 4-stjärnigt hotell i samma prisklass som de 2-stjärniga men det hotellet låg på "södersidan" om kanalen. Efter mycket diskussion blev det iaf det här hotellet, Villa Panthéon, ett jättefint hotell även om färgsättningen inte är den bästa... ;) För att få någon hum om var det ligger i Paris kan ni glutta lite via den här länken, det roliga med google.se 's kartor är att man kan promenera på gatorna fast jag sitter hemma i Sverige... Vi har redan promenerat hotell-gatan ner och kikat runt. :)

Åh, vad jag längtar...

Idag har det varit kallt, fast jag ska inte klaga för jag vet att många har haft det kallare... Bestämde mig för att gå en sväng, kände att jag behövde göra det för att köra ett pass på crosstrainern idag (igen, har stått på den både måndag och tisdag) var inte aktuellt.
Även om det var kallt och snön yrde var det otroligt vackert ute, jag gillar vintern! :)  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …