Fortsätt till huvudinnehåll

Årskrönika 2009

Så var det dags igen för en liten krönika över vårt år här i Ekliden, det känns som igår när jag skrev 2008's. Oj, vad tiden går fort.
Men here we go...

Januari
Jag köpte mig en crosstrainer (CLIFF) för 500kr på blocket.se. Jag var den förste som ringde och jag fick den. Tjoho för det och den har kommit till användning.


Åsa och Bilmekanikern fick en liten prins, Gullungen kom till världen och tog mig med storm.
Jag fick lämna in min mobil 2 gånger för att knappsatsen gick sönder... *morr*

Februari
Vi köpte oss en ny pendlarbil till Lokförarn, en billig bil som inte gått så långt. Perfekt!


Firade bloggens 1-års dag genom att ha en utlottning, priset var ett halsband gjort i Ekliden och den som vann var Elan.


Mars
En omtumlande månad, Lokförarns födelsedag och bara några dagar efteråt går svärmor bort.
Mars passerar utan att det händer något som jag har antecknat i almanackan.

April
Begravning, tungt och jobbigt då andra känslor kom tillbaka. Vacker begravning med många vackra blommor.

Annars passerar april precis som mars...

Maj
Som en liten present och för att komma bort ett tag bestämmer vi oss för att åka till Lund, bo på hotell och bara vara. Jättemysig helg i Skåne där vi både åt och drack gott, åkte runt och upplevde allt mellan himmel och jord.Juni
Sommaren är på intågande och jag tog fram cykeln och lyckades cykla till jobbet ett par gånger.
Värmebölja...


Juli
Semester, resa till Eskilstuna och träffa tjejerna. Parta tillsammans och så får vi inte glömma att jag köpte min clogs... :)Oväder som slog ut telefon, tog avfuktaren och Lokförarns dator.
Blev bjudna på namngivningsceremoni, skojsigt.

Augusti
Slutet på min semester men Lokförarn har halva sin kvar. Kraftig värmebölja så man nästan storknar och därför bestämmer vi oss för att ge oss iväg till Arkösund på en hotellweekend. Superhärligt, var till Harstena och såg Jack Vreeswijk.September
Har varit förlovade i 2 år ♥
Bettan tar in på Pensionat Villa Ekliden, åker runt och leker guide. Tog oss till Husbyfjölsmarknad där hon fick se Magnus Samuelsson och hon blev helt lyrisk.
Jag börjar veckoplanera min motion, och det går kanon. Tummen upp!
Dirty Dancing får sig ett uppsving efter att "Johnny" avlider efter en tids sjukdom, sorgligt.
Bestämmer oss för en hotellweekend igen, den här gången i Malmö och dit tar vi tåget. Kanon! Spenderade dagarna på stan, kvällarna på krogen och åt gott och drack gott. Åkte tåg till Köpenhamn och promenerade och tittade runt på Ströget.Oktober
Varit tillsammans i 6 år ♥ Var tar tiden vägen?
Äntligen lyckas jag med att få vågen att tippa över, jag har då lyckats gå ner 30kg helt själv. :)
Fyller 31 och firar det genom att bli sjuk!?! Suck, så tråkigt. Låg i sängen hela dagen...
Hängde lite på Tradera och vann ett par väggordNovember
Vågen fortsätter peka neråt och jag är så nöjd!!
Vaccin mot den nya influensan togs och jag får djävulskt ont i armen.

December
Firar lite julafton den 4-6 december i Strängnäs/Eskilstuna, hälsade på hos farmor.
Lucia och advent passerar och jag pyntar till Lokförarns förtret. ;)
Firar julafton med Lokförarn och hans familj hos hans moster och morbror i Gistad.
Farmor tar sitt sista andetag den 29 och får äntligen återförenas med farfar.

Nyårsafton spenderar vi i Motala med söta Åsa och goa Bilmekanikern. ♥

Både glädje och sorg har funnits närvarande under 2009. Och man bör ju uppleva dem båda för att också uppskatta när allt känns bra.

Nu hoppas vi på att 2010 blir minst lika bra, men med mindre inslag av sorg.

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…