Fortsätt till huvudinnehåll

Så var julafton förbi för den här gången...

Och vilken ljuv och mysig julafton det var. :) Tänk, i år fick vi en vit jul... en vän skrev i ett sms igår; en vit jul överträffar alla julklappar i världen och jag är beredd att hålla med henne. :)

Lokförarn dök upp hemma runt halv tio efter att ha jobbat hela natten, åt frukost med mig gjorde han innan han hoppade i bingen för att sova ett par timmar innan det bar av.
Den tiden gav mig möjlighet att träna, duscha, fixa och trixa lite här hemma. Däremot blev det ju lite stressigt när klockan började närma sig halv tolv och han fortfarande inte hade kommit upp. Vi skulle vara borta till ett, och innan dess skulle jag klippa honom, han skulle duscha, vi skulle byta julklappar och sen hämta upp mormor för att åka vidare till Gistad.
Kvart i tolv ringde klockan, tjugo över tolv bytte vi julklappar, ett par minuter över ett var i hos mormor...
Vi kommer alltid sent, det är väl vårt signum antar jag...

Men jullunchen intogs hos Lokförarns moster och morbror i Gistad, gott som alltid. :) Iår fick jag sällskap till Kalle av Lokförarns systersons tjej och så morbror förstås men jag undrar om de inte sov båda två...
Tomten kom även till Gistad och hade paket till oss, oväntat eftersom vi säger (varje år) att vi inte ska köpa julklappar till varandra.
En härlig dag led mot sitt slut och det var dags att bryta upp, det var en lugn och skön julafton med god mat i goda vänners sällskap, fast i år saknades två stycken. En som inte finns hos oss längre och en som valt att jobba utomlands i ett halvår och inte hade möjlighet att komma hem.

Idag händer inte mycket, snön yr utanför vårt fönster. Det brinner i kamin och vi dricker varm choklad, undrar om det inte blir en film eventuellt senare.
Undrar bara vad man ska äta idag? Julmat?!? ;)
I Gistad måste det tilläggas att det finns en hel tomtearmé, något större än min. ;)


Vad tyckte Lokförarn om sina julklappar då? Den aboslut bästa tror jag var massagespindeln han fick, den använder han stup i kvarten. :)
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …