Du fattas oss...

Den 29 mars 1918 föddes det en liten fröken, som fick tilltalsnamnet Gunborg.
Hon växte upp och träffade kärleken Åke och bildade familj, fick en dotter och en son. Åke jobbade som rörmokare medan Gunborg var hemma med barnen, Gunbritt och Janåke. Livet hade sin gilla gång, barnen växte och flyttade ut och även dem träffade kärleken, Janåke gjorde det till och med två gånger. :)
Barnen fick i sin tur barn och helt plötsligt hade både Åke och Gunborg blivit både morfar och mormor men även farfar och farmor. Det var en salig blandning av både pojkar och flickor, Morgan och Christina, Jonny och Carola och till sist Leila och den 26 oktober 1978 kom det sista barnbarnet som fick namnet Sara. Under min uppväxt var jag aldrig på dagis eller fritids, utan jag var hos farmor och farfar. Jag bakade bröd med farmor om dagarna, jag sov middag på farfars arm och snarkade ikapp med honom, vi gick i skogen och farfar täljde flöjter åt mig och farmor lärde mig äta spenat.

Idag har barnbarnen barn och det är inte några heller, jag tror nog bestämt att de är 15 stycken till antalet och då har inte alla (läs jag) fått några än.
Idag, den 29 december 2009 fick en livshistoria sitt slut, min farmor drog sitt sista andetag och somnade in.
Hon har det bra nu, hon har återförenats med min farfar som hon har saknat sen han gick bort för dryga 13 år sen. Hon har även återförenats med sin dotter som togs ifrån oss alldeles för tidigt, hon får återse min mamma igen och alla de andra som finns där uppe och som fattas oss härnere. De får ta hand om varandra tills resten av oss kommer.


Någonstans inom oss är vi alltid tillsammans...


Kommer sakna dig farmor

  

Kommentarer

 1. Hej gumman!
  Sänder en kram till dig ♥.

  SvaraRadera
 2. Jag kommer läsa nyheterna i morgon, så det är därför jag har på mig den där klänningen till jobbet. :)

  SvaraRadera
 3. Det kunde man inte ha sagt bättre! Vilken fin hyllning till en härlig farmor, själv var jag ju hos mormor........men hon hade en speciell plats i mitt hjärta. Det som tröstar mig nu är att hon faktiskt har fått komma hem till farfar som hon längtat efter ända sen han drog sitt sista andetag......
  Deras kärlek till varandra har alltid varit min förebild, även fast de hade varit i lag länge fanns kärleken där och det var härligt att se hur farfar kunde ge farmor ett kärleksfullt nyp när han gick förbi henne.....nu är de tillsammans igen!

  love U
  <3

  SvaraRadera
 4. Men gumman då , så fint du skrivit im farmor. Tänk att vi pratade om henne igår, känns lite märkligt..tänk att hon får vara hos farfar som hon längat efter så länge , och att hon har det bra nu. Det blir kramisar på torsdag och man får lipa hos oss, det gör jag rätt ofta , typ nu också .. kram !!

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt fint du skriver om henne!

  Skickar en stor stor kram ♥

  SvaraRadera
 6. Vad fint skrivet. Jag beklagar din sorg.

  Kram
  Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg