Vilken start!?!

Oj, vilken dramatisk dag det varit idag med start redan vid frukost...
Minns ni för ett par veckor sen, vårt "lilla" problem som kan skapa enorma skador? Ja, musen/arna som vi lyckats fånga med hjälp av fällorna som vi haft ute. Däremot har vi i ett par dagar haft en liten rackare som gäckat oss ganska rejält, ena stunden har han varit i vardagsrummet (i väggen alltså) för att i nästa stund var i köket. Det är (läs var) en snabb liten rackare...
Vi har haft på känn att han/hon snart är inne i huset och inte bara i väggarna och igår skedde det fast vi upptäckte inte musen igår. I morse när jag står och ska fixa havregrynsgröt till mig ser jag att någon krafsat i min ena blomkruka. Det var liksom grävt ett hål i jorden... min blick gled vidare över till lampan och där på lampfoten låg det en liten korv som han/hon lämnat efter sig.
Jag upp i sovrummet, väckte Lokförarn som sov så sött, för att berätta att musen numera är inne. Får till svar att han misstänkte det...
Jag ner igen, fixade till gröten och satte mig vid bordet för att äta. Rätt var det är hör jag musen och gör upptäckten att han/hon är i elementet. Ropar på Lokförarn att musen är inne, att jag hittat den. Hittar en ficklampa och lyser och där möter mig ett par små pepparkornsögon och en liten nos som sniffar.
Ropar igen på Lokförarn som tar en evighet på sig att komma ner, men han kommer iaf ner och för att göra en slutscen kort så innehöll den ett stycke Sara med ficklampa i en hand och golvmopp i andra, ett stycke Lokförare med ett "litet" vapen så kan vi säga att lilla rackaren numera ställer till oreda i mushimlen.
Vet ni det fånigaste av allt??? Jag har ojat mig över den lille rackaren och om obehaget han/hon skapar men när dödsryckningarna och blodet syntes fick Sara tårar i ögonen... Vad säger ni om det?!?


Behöver jag säga att gröten hade kallnat?!?Den förra rackaren som vi fångade i fällan

Kommentarer

Populära inlägg