Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken start!?!

Oj, vilken dramatisk dag det varit idag med start redan vid frukost...
Minns ni för ett par veckor sen, vårt "lilla" problem som kan skapa enorma skador? Ja, musen/arna som vi lyckats fånga med hjälp av fällorna som vi haft ute. Däremot har vi i ett par dagar haft en liten rackare som gäckat oss ganska rejält, ena stunden har han varit i vardagsrummet (i väggen alltså) för att i nästa stund var i köket. Det är (läs var) en snabb liten rackare...
Vi har haft på känn att han/hon snart är inne i huset och inte bara i väggarna och igår skedde det fast vi upptäckte inte musen igår. I morse när jag står och ska fixa havregrynsgröt till mig ser jag att någon krafsat i min ena blomkruka. Det var liksom grävt ett hål i jorden... min blick gled vidare över till lampan och där på lampfoten låg det en liten korv som han/hon lämnat efter sig.
Jag upp i sovrummet, väckte Lokförarn som sov så sött, för att berätta att musen numera är inne. Får till svar att han misstänkte det...
Jag ner igen, fixade till gröten och satte mig vid bordet för att äta. Rätt var det är hör jag musen och gör upptäckten att han/hon är i elementet. Ropar på Lokförarn att musen är inne, att jag hittat den. Hittar en ficklampa och lyser och där möter mig ett par små pepparkornsögon och en liten nos som sniffar.
Ropar igen på Lokförarn som tar en evighet på sig att komma ner, men han kommer iaf ner och för att göra en slutscen kort så innehöll den ett stycke Sara med ficklampa i en hand och golvmopp i andra, ett stycke Lokförare med ett "litet" vapen så kan vi säga att lilla rackaren numera ställer till oreda i mushimlen.
Vet ni det fånigaste av allt??? Jag har ojat mig över den lille rackaren och om obehaget han/hon skapar men när dödsryckningarna och blodet syntes fick Sara tårar i ögonen... Vad säger ni om det?!?


Behöver jag säga att gröten hade kallnat?!?Den förra rackaren som vi fångade i fällan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…