Fortsätt till huvudinnehåll

Min första advent...

Så var det dags för oss att tända det första ljuset, härligt. :)
Jag har "bara" tänt första ljuset i den lilla staken, jodå jag har två en på övervåning och en på nedervåningen. En med karameller i och en med en-kvistar. Och den på nederplan har jag inte tänt än, ska ordna mig en kopp te, pepparkaka och saffransbulle och sätta mig och läsa en jultidning och då, då ska jag tända den...


tomtemor och tomtefar pussas lite i ljusskenet, än så länge har de tid för sånt. :)

staken jag inte tänt än...

Vilken dag jag har haft det, varit i Motala idag på skyltsöndagen. Min söta vän Åsa har stått på torget tillsammans med sin vän Annelie och sålt deras egna sydda alster. Åsa syr barnfiltar, dregglisar och annat smått till de små medan Annelie syr barnkläder. Och vilka fina grejer de hade gjort, inte dåligt.


Jag hoppas ni fick en hel del sålt, tjejer?

Knallade runt lite och kikade i affärer, hade planer på att shoppa lite julklappar men så mycket klappar blev det inte. Var till favoritbutiken Allrummet och myste i deras sortiment, en osalig blandning av inredningsprylar, allt från den vita lantliga stilen till lite mer robust. Köpte två ljuslyktor och en ny ord-sten med ordet Kärlek på, ni vet sånt man aldrig kan få nog av. :) Blev även tipsad av Åsa att en ny inredningsbutik hade öppnat, Josefinas rum, en underbar liten butik som gick i vitt, vitt och återigen vitt... Det var som en dröm! :) Jag lär göra återbesök i butiken... många gånger! :)
Köpte en förpackning med pepparkakste och två stycken dekorationer i form av den franska liljan

inte den bästa bilden, det speglades alldeles för mycket i skyltfönstret.


små söta påsar med doftande vadd, som dekoration eller i byrålådan

Var även en sväng till ÖB, hade tänkt köpa en ny stjärna till sovrummet men det var slut. Hade velat ha en likadan som jag satt upp vid köksbordet men så blev det inte. Det fick bli en julgranskula med belysning i istället från ICA, det blev riktigt sött i sovrummet med den till de röda julgardinerna och med spetsen.
Tjejigt som Lokförarn sa... :) Får visa bild senare, den vill inte som jag vill så jag återkommer...

Nu blir det lite adventsfika...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…