Fortsätt till huvudinnehåll

Fundera, planera och "surf-era"

Jul snart, om någon missat och julklapps-inhandlingen ligger på min lott här i Ekliden. Lokförarn är inte det största fan'et av just julen och överlämnar "allt" julpyssel till mig, som för övrigt ÄLSKAR julen. :)

Det jag gör nu, är att jag funderar, planerar och "surf-erar" (mitt "rimord" för surfa, det skulle ju liksom passa de andra två orden. :)) fram olika julklappar. Jag hittar många ställen som ger mig tips och idéer till vad man kan inhandla. Till Lokförarn är jag nästan färdig, ska bara lyckas komma till och få känna och klämma lite på grejen jag tänkt.
Till helgen är det första advent, det innebär en hel del adventspyssel som ska fram. Som tur är jobbar Lokförarn och slipper undan då jag pysslar. Det innebär lite städning, dammning, framplockning av julgrejer, byte av gardiner och diverse annat och allt detta sker till tonerna av julskivornas numero UNO Peter Jöbacks "Jag kommer hem igen till jul"... så underbar! :)

Och när allt är fixat här i Ekliden, tänder jag första ljuset, slår upp en kopp glögg och tar en pepparkaka och njuter...


förra årets första advents-ljus

Eftersom det inte snöar in real life får man väl fixa det i bloggen, har sett ett på ett gäng olika bloggar men lyckas inte hitta så jag får det i min blogg. Nån som har tips?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …