Fortsätt till huvudinnehåll

Att leva med en lokförare?

Att leva med en lokförare är inte alltid lätt... helgens ledighet som man kan se fram emot gäller inte honom. Ungefär varannan helg har vi ledigt tillsammans och det känns ju sådär. Samtidigt som fördelen med att han är ledig mitt i veckan är helt okej ändå.
Att sen se till hur han jobbar, dagar, kvällar och nätter, som idag. Vi hann äta tillsammans innan han åkte till jobbet, jobbar hela natten och kommer hem i morgonbitti och då behöver han sova... för att senare på kvällen åka och jobba igen. :(

Hur ska jag nu göra kopplingen från Lokförarns jobb till bilden? Jo, så här...
På jobbet har vi byggt upp en tågbana till barnen, målat ett landskap på bordet och sen klistrat fast tågbanan. Det här borde ju ha varit en uppgift som gjuten för mig? ;) Men det var svårare än jag trodde att få till det, men till slut gick det och vad tycks om resultatet?
Visst är det tjusigt? Borde kanske lägga in bilden i CV'n så kanske jag kan söka jobb på Banverket. ;)

Kommentarer

 1. Jag känner igen det där med Lokförarens arbetstider, fast min man var tidigare inom en helt annan branch. Ofta fick jag frågan hur jag stod ut med att ha det så, men jag var van... och vi tröttnade inte på varandra för att vi träffades för ofta.

  Snygg tågbana du fixat med barnen på jobbet.

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Har ni fröknar byggt eller har barnen varit med och bestämt och hjälpt till?
  Ha en trevlig helg!
  Love U

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…