Fortsätt till huvudinnehåll

Sentimental så säg?

Igår fixade vi en del här hemma, Lokförarn målade och jag pratade i telefon... Schysst arbetsfördelning så säg. *hihi*
Nä, skämt åsido, jag pratade i telefon men hjälpte nog ändå till att måla runt lister och kontakter, rensade även en av bokhyllorna för att kunna få lite ordning. I en pappkasse stod det (tillsammans med dammråttor) en plastlåda som en gång i tiden tillhört mig mor och som jag glömt att jag fick efter mammas bortgång.
Med andakt lyfte jag upp lådan, bortglömd som den blivit och alldeles dammig fick den komma upp och se dagens ljus igen. Lådan innehöll alla mammas gamla recept, en låda från lätt 70-tal med tillhörande recept. Det var ju aldrig nån diskussion om lådan skulle stanna eller inte men den var tvungen att rensas. Det tog jag tag i, alla gamla urklipp från tidningar och andra ställen fick åka i tidningsinsamlingen men när jag kom till de recept som mamma skrivit själv, kunde jag inte kasta dem. Mamma hade ett speciellt sätt att skriva, precis som iaf 2 av sina systrar, de blandar stora och små bokstäver när de skriver men inte på ett sätt som stör. Man tänkte inte på det då, nu gör man det för det är synomymt med mamma. =)
Men som sagt jag hade inte mage att kasta dem även om det var recept som jag VET att jag inte skulle tillaga själv kunde jag inte kasta ut dem. Det var ändå något min mamma lagt ner tid i att skriva av/ner och det kändes i hjärtat. Sentimental så säg?

Mamma lagade aldrig piroger så varför ha receptet?
Jag har gjort det och lär inte göra det igen för det var då alldeles för bökigt. =)

Kvällen idag är lugn, har precis tänt i kaminen och väntar på att Lokförarn ska ringa och säga att han är på väg hem. Kanske dricka ett glas rödvin, det är ju ändå fredag och det är ju nice med nåt gott. Middagen blev nåt hopkok med mozarellafylld lövbiff och bönsalsa, låter dock godare än vad det var.
Tv; Let's Dance eller På spåret? Det blir nog det första och väntar med På spåret till Lokförarn är med, det är trevligare att se det tillsammans och kunna glänsa när JAG har rätt, vilket är egentligen alldeles för sällan. ;) Lokförarn är ju ödmjuk och säger inte så mycket när han har rätt... *hihi*

Kram

Kommentarer

  1. jag har kommit på mig själv att använda samma sorts K som mamma när hon skriver......det är så man reagerar när man ser det.
    love U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …