Fortsätt till huvudinnehåll

Så härligt...

Vi börjar äntligen se slutet på vår lilla omrenovering och det känns skönt. I över en veckas tid har nu möblerna stått mitt på golvet, böcker har belamrat hela köksbordet så vi har fått sitta och äta i pass. Ja jo jag vet att det är lätt att flytta böckerna men har man väl lagt dem på ett ställe så flyttar man inte gärna på dem igen. Kanske inte så genomtänkt att ha dem på bordet då förstås...
Jag har lite målning längs listen i taken kvar, det tar jag i morgon efter jobbet och sen när Lokförarn kommer hem ska vi flytta möbler. Jag lovar, det kommer att komma bilder. =)
Vi har dock diskussioner över hur det ska stå, vi försöker "känna" in lite vad som känns bäst och just nu står tv'n på ett ställe som jag inte var så överförtjust i från början. Nu tyckte jag det var helt okej medan Lokförarn tyckte det inte... Vi får se vad slutresultatet blir.
Han gjorde en liten fuling, Lokförarn, och bytte plats på grejerna medan jag var på vattengympan ikväll... Hm...

Imorgon ska jag ha lönesamtal, det känns sisådär eftersom lönen ändå redan är "satt" när man kommer dit. Jag ska fylla i ett papper, "betygssätta" mig själv och min chef gör likadant, sen ska vi träffas och jämföra och utifrån det sätta en lön som redan är satt?!? Visst låter det logiskt?

Idag hände en olycka på dagis, en av flickorna ramlade baklänges av en stol och slog i bakhuvudet. Det var ett riktigt hjärtskärande skrik och det tog ett tag innan hon slutade gråta. Efter att ha suttit i min famn i dryga 20 min reste hon på sig och skulle hjälpa en annan fröken plocka fram grejer till en samling, bara för att se om flickan visade några tecken på hjärnskakning. Det tog ungefär 10-15 min sen kräktes hon första gången, då blev det rapport till mamman som en av oss åkte iväg och mötte upp tillsammans med flickan så de fick åka till akuten. Usch, det skar verkligen i hjärtat på mig när hon skrek och grät när olyckan hade hänt men jag tror att flickan mår rätt bra men vi får se om hon kommer imorgon.

Snart kallar sängen men först planering av morgondagens matintag.

Tjingeling

Kommentarer

 1. Hua vad jobbigt med barnet! Förstår att det var ett skärande skrik...

  Jag ska på flera intervjuer för jobb som lärare i förskolan. Det känns jättespännande.
  Jobbar du fortfarande några dagar i skolan, eller var det bara i höstas! Vad ska jag tänka på inför intervjuerna? Läskigt!

  Bokrea - ja det ska jag spana på när jag åker ner till Stockholm på intervjuer om några veckor! Mysigt!

  Väntar med spänning på bilder från renoveringen!

  KRAM

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …