Saffransskorpa blir vanilj och chokladskorpa

Tänkte bjuda på mitt recept på vanilj och chokladskorpa. Jag har använt mig av Leila Lindholms recept på saffransskorpa och bara modifierat det lite. Men här kommer receptet om någon är intresserad.

Saras vanilj och chokladskorpor:
Ingredienser
100 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
ca 1.5 dl hackad mörk 70% choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med den hackade chokladen och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Kommentarer

  1. Ja, det har blivit en del farande detta år. Älskar att resa. :)

    Rom var fantastiskt. Bilder finns så klart i bloggen. ;)

    Kanske skulle ta och testa ngt recept ur Leilas bok jag med.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tiden går fort när man har roligt...

Sommar 2017, del 2

Tummen upp eller tummen ner?