Pepparkaka med ost

Har bakat underbart goda lunchpepparkakor idag, ni vet såna där lite tjockare pepparkakor som är supergoda att lägga en god bit ädelost på, en kopp glögg till och bara mysa...
Receptet kommer från boken:
i mormors berså
fem generationers bröd bakverk och tårtor
ca 45 st med måtten 4.5cm
½kg sirap
1 msk bikarbonat
½kg vetemjöl
1 msk ingefära
Sirapen värms i kastrull, bikarbonaten rörs ner, vetemjöl tillsätts. Degen kan kavlas ut genast men kan också vila i kylskåpet i ett dygn. Då de här pepparkakorna ska vara lite tjockare bör degen kavlas ut till ca en halv cm i tjocklek. Tas ut med medelstora eller stora runda mått, 4.5-6cm. Gräddas i 200 grader i 5-10 min
Mitt eget tillägg:
jag rullar degen till små bollar istället för att kavla, det är rätt kladdigt men det går om man bara vill. :) Sen brukar jag grädda i 5 min, risken att bottnen bränns vid är stor iaf i min ugn.

Kommentarer

  1. klart att jag följer din väg i bloggdjungeln......
    Love U
    syrran

    SvaraRadera
  2. Hejsan!

    Nu har jag hittat din andra blogg ; ))
    Ska du ta bort den andra helt?

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tiden går fort när man har roligt...

Tummen upp eller tummen ner?

Sommar 2017, del 2