"Mammas supergoda saffransskorpor"

Här kommer det ett recept från Leila Lindholms kokbok A piece of cake. Jag bakade nämligen hennes saffransskorpor igårkväll som blev underbart goda så nu tänkte jag bjuda på receptet. Finns även på recept.nu

Mammas supergoda saffransskorpor

Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 2 tim 55 min

Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Smaklig spis!

Bild lånad från recept.nu

Kommentarer

  1. ...smaklig spis, tack, ska kolla in receptet.

    SvaraRadera
  2. Jag har gjortsaffransskorpor på nästan exaktsamma recept och dom blev supergoda ; ))

    Ha en bra kväll!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tiden går fort när man har roligt...

Tummen upp eller tummen ner?

Sommar 2017, del 2